Prodes Grup

Güvenlik Çözümleri

Güvenlik Çözümlerimizin tamamını bu sayfa üzerinden inceleyebilirsiniz

 

Sanallaştırma Güvenliği

Sanallaştırma, donanımları soyutlaştırarak çok sayıda iş yükünün ortak kaynakları paylaşmasına olanak verir. Sanallaştırma güvenliği, yazılım ve donanım özellikli kontrollerin ve politikaların bir araya getirilmesiyle sanallaştırılmış BT altyapısını korur.

Bant Genişliği Yönetim Sistemi

Bant Genişliği Yönetimi, ağ yöneticilerinin internet trafiği üzerinde kontrol sahibi olması için kritik bir araçtır. Bu olmadan, ses ve video akışı gibi yüksek miktarda bant genişliği kullanan uygulamaları kısıtlamakta zorlanabilirler. Bu, bir sistemdeki kaynakların düzgün bir şekilde yönetilmesini sağlar.

Güvenlik Ağ Ürünleri Merkezi

Cihaz yöneticilerinin her biri değişik olduğundan bu cihazların merkezi olarak düzenli biçimde yedekelenmesini denetlemek pek mümkür olmuyor. Bu sebeple, tüm cihazlara bağımsız bir şekilde merkezi bir konfigürasyon yedekleme sistemiyle erişim sağlayan ve gerekli durumlarda bu ihtiyacı karşılaması çok önem arz ediyor. Güvenlik ve ağ ürünlerinin merkezi yedekleme sistemi bunu sağlayabiliyor.

Altyapı Güvenliği

DDOS ve APT Çözümleri

Gün geçtikçe büyüyen siber tehdit, ulusal çapta olumsuz sonuçlar doğurabilecek derecede ciddi. Yapılan saldırılar olağan dışı ve hedeflenmiş kişiliğe sahip, tecrübeli casuslar tarafından gerçekleşiyor. Etkilerinden kimse kaçamıyor: maddi kayıplar, zaman kaybı ve veri gizliliğinin ihlali başta olmak üzere, prestij de kaybediliyor.

Ayrıcalıklı Hesap Güvenliği

Finans, telekomünikasyon, enerji ve kamu sektörü gibi sektörlerde ayrıcalıklı erişim, büyük bir güvenlik ihlali riski taşır. Bir kuruluşun içinde ve dışında sorunsuz operasyonlar sağlama gerekliliği, yetkili erişimle giderek daha sıkı önlemlerin alınmasına yol açtı. Bilgisayar korsanları küresel ölçekte daha sofistike hale geldikçe, bu alanda alınan önlemler daha da önem kazanmaktadır.

Değişiklik Yönetim Sistemleri

Değişiklik Yönetim Sistemi, değişikliklerin daha etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamak için standartlaştırılmış süreçler, prosedürler ve metotlar kullanılarak uygulanan bir yöntemdir. Bunun amacı, herhangi bir duruma giren potansiyel etkileri dengelemek ve değişikliğe olan ihtiyaca cevap vermektir.

DNS Güvenliği

İnternette kullandığınız DNS adreslerinin güvenli olduğundan emin olmak çok önemlidir. Doğrulanmamış DNS adresleri sizi kötü amaçlı kişilere bağlayabilir veya gerçek gibi görünen sahte web sitelerine gönderebilir. Örneğin, Google'a bağlandığınızı düşünüyorsanız ancak aslında başka bir yere gönderildiyseniz, bir truva atına maruz kalabilirsiniz ve potansiyel olarak kişisel bilgilerinizin çalınmasına neden olabilirsiniz.

Yeni Nesil Güvenlik Duvarı

Güvenlik duvarları, önceden belirlenmiş protokolleri ve portları tanıyarak bunlara uyan aksiyonlar alabilir. Deep-packet tarama ile güvenlik taramasını güvenlik kuralları içine dahi kullanıcı katmanların da dahil ederek bu zeka seviyesinde bir güvenlik duvar mekanizması oluşturulmaktadır. Bu mekanizma, bilgi yönünden donatılmak suretiyle tesis edilip verilen talebe cevap verme arac olmasa da maksimum noktadaki güvenliği sağlamamızda yardımcı olmaktadır.

Ağ Erişim Kontrolü(NAC)

Ağ Erişim Kontrolü (NAC), şirketler tarafından belirlenen güvenlik politikalarını ağ geneline yaymak ve bu politikalara uymayan kullanıcıların ağa girişini engellemek veya kısıtlamak için oluşturulmuş bir çözümdür. Erişim kontrolü ile bir kişinin erişime sahip olduğu ağ üzerinde hangi işlemleri yapabileceği ile ilgili yönetim sağlanır. Bu şekilde, yalnızca yeterli ayrıcalıklara sahip kullanıcıların sisteme ve verilerine erişmesine izin verilir.

Veri Tabanı Güvenliği

Veri tabanı güvenliği, kurumlar için oldukça önemlidir. Dijital ortamda risk seviyesi yükseldikçe, kullanıcı bilgileri ve finansal veriler siber saldırılara daha fazla maruz kalmaktadır. Kritik bilgi kaynaklarının başarıyla saklanması için veri tabanlarına üst düzey korumalar sağlamak gereklidir. Kurumun faaliyetlerine ve depolanan bilginin hassasiyet derecesine bağlı olarak, her bir firman seviyelere uygun şekilde risk seviyesinde koruma amaçlanır.

WEB Güvenliği Sistemleri

Web uygulamaları kişisel verilerin korunması, bankacılık ve e-ticaret işlemleri gibi evrensel faaliyetlerin huzurlu bir şekilde yürütülmesi açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle, bu tür uygulamalar verimli ve güvenli olmaları için yeterince temizlenmeli ve incelenmelidir. Güvenlik prosedürlerine hassasiyet gösterilerek algoritmalar geliştirmeli, cihazlar tarafından kod enjeksiyonu ile veri tabanlarına erişilmesinin önlenebilmesi amacıyla tasarlanır.

Güvenlik Olay Yönetimi ve Korelasyon Sistemi

Olay Kaydı Toplama, Analiz ve Korelasyon (SIEM) Sistemi, bir ağın günlük operasyonlarının ve güncel tehditlere karşı algılama yeteneklerinin merkezinde yer alır. 7 gün 24 saat çalışan analistler, daha etkili tehdit yönetimi ve kötü niyetli iç ve dış aktörleri tanımak için gerekli bilgileri hızlı bir şekilde sergilemek amacıyla SIEM panolarını, trendleri ve olayları kullanmalıdır. Ayrıca, düzenlemelere ve kurumsal standartlara uygunluk gereklilikleri, gelişmiş bir CSOC'nin parçası olarak bir SIEM sistemine ihtiyaç duyulmasını da gerektirir.

Güvenlik Zafiyeti Analizi ve Yöntemi

Zafiyet taraması, siber güvenlik ürünlerinin gözetim altında gerçekleştirdiği bir tür testtir. Otomatik olarak yapılandırılmış araçlar (Nessus, Nmap) kullanarak keşfedilen ve daha sonra kontrol edilen potansiyel tehditlerin ortaya çıkmasına izin verir. Bu, bir sistemdeki olası zafiyetleri belirlemek için uygulanmaktadır.

Mobil Güvenlik

Son zamanlarda, her geçen gün artan akıllı telefon ve tablet kullanım oranlarından dolayı, bu cihazlardaki verilerin güvenliği işletmeler sözkonusu olduğunda çok önemli bir konudur. Bu yüzden de mobil teknolojideki gelişmeler sayesinde, kişisel bilgilerin sağlam bir şekilde korunması için girişimler artmakta ve önemlenmektedir.

Son Kullanıcı Güvenliği

Ağ düzeyindeki güvenlik önlemleri, genel güvenlik kavramının yalnızca tek bir katmanını oluşturur. Diğer katman, kullanıcılara onları hem ağ içinde hem de ağ dışında kötü amaçlı yazılımlardan zarar gördüyse bunun temizlenmesi için cihazlara ajanlar kurulmasıdır.

Veri Sınıflandırma Sistemleri

Organizasyonlar, tespit edilen risklerin varlığında, verilerini değiştirmek, çalmak veya imha etmekten oluşabilecek olumsuz sonuçları göz önünde bulundurarak, sınıflandırmaya dair kritiklik seviyesinin belirlenmesini sağlamalıdır. Riskleri profil içerisinde yönetmeye yönelik bir strateji geliştirerek bu durumde başarı elde etmeyi hedeflemelidir. Organizasyonun varolan risk profili, risk alma durumu buradaki sistematik yaklaşımı oldukça büyük bir rol oynamaktadır.

Güvenli Veri Silme

Güvenli silme ile önceki veriyi kurtarmaktan kurtulmak için manyetik medya ve yeniden yazılabilir optik medya üzerine 7'den fazla kez 0 ve 1'lerden oluşan rastgele veriler yazılır. Bu işlemi gerçekleştirmek için uygun bir donanım veya yazılım bulunuri Güvenli silme oldukça ciddi bir süreçtir.

Veri Koçaklarını Önleme Sistemi(DLP)

DLP (Veri Kaybını Önleme), etkin ve boştaki verileri tanımlamak, izlemek ve korumak için tasarlanmış yerleşik bir sistemdir. Bununla birlikte, etkili olabilmesi için, verilerin konumu ve sınıflandırılmasının uygun şekilde tanımlanması gerekir. Bu, verilerin nerede bulunduğuna ve ne tür bilgilere sahip olduğuna dair kapsamlı bir analiz gerektirir. Böyle bir dikkat olmadan, veri kaybı kolayca meydana gelebilir ve DLP'yi özellikle modern organizasyonel ortamlarda uygun hale getirir.

Yazılım ile Tanımlanan Ağ(SDN)

Yazılım Tanımlı Ağ (SDN), Kontrol Düzlemini Veri Düzleminden mantıksal olarak ayırarak kesintisiz ağ yönetimi sağlayan bir mimaridir. Bu yapı, uç nokta cihazlarının davranışı üzerinde kolaylaştırılmış kontrol sağlar. SDN, Kontrol ve Yönlendirme operasyonlarını birbirinden ayırarak, bir ağın gereksinimlerini etkili bir şekilde yönetmeyi kolaylaştırır.

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama Sistemleri

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA), BT ağı şifre korumasını arttırmak amacıyla kullanılmaktadır. MFA, parola yönetiminde bir farklılaşma getiren birkaç farklı doğrulama adımları kullanarak taleplerine yanıt verir. Tek Faktör Kontrolünün ise sadece bir adım içerdiği gibi: Parmak izi veya yüz tanıma, parola veya güvenlik sorusu, cep telefonu veya güvenlik anahtarıdır.

Veri Güvenliği

Özünde, veri güvenliği, verileri yetkisiz erişime karşı korumak olarak tanımlanır. Veri güvenliğinde en önemli amaç, kişisel veya kurumsal verileri korurken gizliliğin sağlanması ve bütünlüğün doğrulanmasıdır. Verilerimiz sunucularda, veritabanlarında, ağlarda, kişisel bilgisayarlarda ve en önemlisi kurumsal çalışanların zihninde bulunabilir. Veriler nerede saklanırsa saklansın, verilerin gizliliğini, bütünlüğünü ve erişilebilirliğini sağlarız.